Tabara adresata familiei

Program pentru copii (3-12 ani) si parinti

PERIOADA:

Grupa I : 5 – 10 iulie 2020

Grupa II: 16 – 21 august 2020

DURATA:

6 zile, 5 nopti

VARSTA:

copii 3-12 ani si parintii lor

SPECIFIC :

tabara cu hrana sanatoasa, activitati si ateliere educatie alternativa (in special Montessori), ateliere Copilul Verde, activitati interactive cu actori pentru copii

LOCATIA:

Pensiunea Casa Bella (www.casabellaruncu.ro, Link Facebook Pensiunea Casa Bella); comuna Runcu, judetul Gorj

NUMAR LOCURI / GRUPA:

15 familii

INSCRIERI:

inscrierile au inceput si se va aplica principiul primul venit, primul servit

DETALII MAI JOS:

DETALII

SPECIFIC

Tabara se adreseaza familiilor cu copii care sunt preocupate de sanatatea lor, atat in planul fizic, dar si in plan emotional si mental. Esenta acestui program este simpla si se regaseste in insasi denumirea lui:

P.A.C.E.: Parinti in Armonie, Copii Entuziasti.

Fiindca (re)gasirea armoniei depline de catre parinti cu ei insisi, dar si unul cu celalalt, este, fara indoiala, premisa obligatorie, iar adesea, chiar suficienta, pentru armonia propriilor copii. Programul taberei urmareste 3 aspecte principale, respectiv, Educatie, Hrana si Joaca prin diversitate, distractie, descoperire.

Pe scurt, „Tabara P.A.C.E.” este o invitatie la timp de calitate, petrecut IMPREUNA copii-parinti sau copii-parinti-facilitatori, dar si la activitati doar pentru copii sau doar pentru parinti. Toate aceste activitati vor avea ca scop principal sustinerea dezvoltarii unui mod de viata armonios, pornind de la repere despre o EDUCATIE blanda si constructiva, o HRANA sanatoasa si naturala si, nu in ultimul rand, acea JOACA pura si autentica pe care trebuie sa o cunoasca si sa o experimenteze orice copil.

Ce vom face?

✔ Vom face zilnic activitati, ateliere, jocuri; vom beneficia din plin de sprijinul formatorilor cu experienta vasta si indelunga in abordarea si practicarea acestor activitati.

Mai multe detalii despre acestea, AICI.

✔ Vom manca si chiar pregati bunatati care ne ajuta sa fim sanatosi si cu multa energie.

Mai multe detalii, AICI.

✔ Vom descoperi meleagurile gorjene, muntii Valcan si cheile Sohodolului (dupa unii cele mai frumoase chei din Romania, rezervatie naturala protejata), dar si o parte dintre locurile in care marele nostru Brancusi si-a lasat amprenta (casa natala de la Hobita si ansamblul sculptural de la Targu-Jiu).

Mai multe detalii despre acestea, AICI.

Detalii pret si logistice:

Pret:

Solicitati o oferta de pret personalizata in functie de componenta familiei la adresa contact@copiisiparinti.org!

Pachetul de tabara pentru o familie (copii si adulti) cuprinde:

 • cazare in camere duble sau triple cu/fara pat suplimentar
 • 3 mese si 2 gustari/zi pentru fiecare membru al familiei
 • posibilitatea de a opta dinainte pentru tipul de meniu
 • atelierele si activitatile educative
 • acces nelimitat la piscina pensiunii
 • toate materialele necesare atelierelor pentru copii si parinti
 • pozele realizate pe parcursul programului taberei
 • copiii mici care nu participa la program beneficiaza de gratuitate

Transport:

Transportul nu este inclus in pret, acesta se asigura individual, de catre fiecare familie.

Procedura de inscriere:

 1. Transmiterea formularului de inscriere (click aici) completat la adresa de e-mail: contact@copiisiparinti.org; pretul per familie si disponibilitatea locului vor fi confirmate printr-un raspuns la e-mail
 2. Plata unui avans de 1200 lei/familie (detalii despre plata: cont, specificatii, etc. veti primi dupa transmiterea formularului de inscriere)
 3. Transmiterea dovezii de plata a avansului pe adresa de e-mail: contact@copiisiparinti.org
 4. Plata diferentei (in contul Asociatiei P.A.C.E.) si transmiterea celorlalte documente aferente participarii in tabara (contract, meniu, program complet, alte informatii necesare) pana la data de 15.06.2020

Rezervarea si inscrierea se considera efectuate doar dupa transmiterea pe e-mail a formularului de inscriere si a dovezii de plata a avansului. Avansul nu este returnabil. In cazuri speciale, va puteti adresa organizatorilor. Meniul si programul detaliat pe zile vor fi transmise celor inscrisi pana in data de 30.06.2019.

Daca v-am starnit interesul contactati-ne la:

adresa de e-mail: contact@copiisiparinti.org

numarul de telefon: 0722/840.772

Locurile sunt limitate la 15 familii pentru fiecare dintre cele 2 perioade. Rezervati-va locul din timp!

EDUCATIE

CATEVA ATELIERE DIN PROGRAM:

 1. Ateliere cu profesorul Marcel Capraru

  Pentru parinti:

  1. Cum se fac adulții ? – o incursiune in legile naturale ale formarii omului
  2. Originea pacatelor – bariere si prejudecati sociale; regulile igienei psihice si sociale
  3. Libertate si independenta – Perspectiva cainelui – De ce adultii lupta pentru libertate, iar copiii lupta pentru independenta. Conflictul intre generatii sau de ce revolutiile sunt facute de tineri si furate de adulti
  4. Copilul intre Irod si Pilat – Despre problema sociala a copilului, a cetateanului uitat si a ignorarii dreptului acestuia la munca si conditii de munca special pregatite. Misiunea părinților
  5. Hei, resursa umana! – o trecere in revista a finalitatilor educației in scoala contemporana. Ce se poate face, ce pot face parintii, ce pot face copiii?
 2. Ateliere Copilul Verde

  Pentru copii:

  1. O poveste cu inghetata
  2. Ou-omida-pupa-fluture
  3. Marea taraba
  4. Atelier festiv

  Atelierele Copilul Verde din tabara, relaxate si distractive, vor aborda multidisciplinar teme legate de hrana si natura, avand in centru si un experiment gastronomic. Copiii vor canta, vor face miscare si percutie ad-hoc, vor prepara si vor invata lucruri noi folosindu-si toate simturile, in ateliere inedite precum “O poveste cu inghetata”, “Ou-omida-pupa-fluture” sau “Marea taraba” – un exercitiu social care ii va fascina pe copii. La fiecare atelier, cativa parinti vor avea ocazia sa se implice activ, fiind pusi la treaba, cot la cot cu cei mici. Seara, copiii vor deveni detectivi si vor participa la tot felul de vanatori de indicii sub forma de ghicitori si mesaje codificate, cu ajutorul carora vor afla tema zilei urmatoare si bunatatile care ii asteapta. Ultimul atelier va fi unul festiv si fiecare copil va primi o diploma speciala. Participarea la un atelier Copilul Verde este intotdeauna o experienta de neuitat iar tabara P.A.C.E. le ofera copiilor un program intensiv cu ateliere originale – experiente delicioase si haioase.

 3. Ateliere cu educator Aida Cretu

  Pentru copii:

  1. Arta si creatie
  2. Experimente
  3. Activitati Montessori
  4. Muzica si dans
  5. Instrumente muzicale
  6. Jocuri de atentie si miscare

  Pentru copii si parinti:

  1. Pictura pe tricouri
  2. Muzica si dans
  3. Pregatirea petrecerii, parada
 4. Activitati cu actori pentru copii

  Pentru copii:

  1. Povesti de seara
  2. Jocuri de rol si teatru interactiv
  3. Jocuri de atentie si miscare
  4. Pregatirea petrecerii, parada
  5. Diverse activitati recreativestul taberei, iar preturile sunt afisate la receptie).

CINE VA SUSTINE ATELIERELE?

Marcel Capraru este profesor universitar, doctor in stiintele educatiei, profesor la Facultatea de Litere a Universitatii din Craiova si fost profesor asociat al Universitatii din Padua (Italia). Este presedinte fondator al APA (Association for Pedagogical Alternatives), o organizatie educationala, independenta, apolitica, non-guvernamentala si non-profit; unul dintre obiectivele organizatiei este de a initia si desfasura activitati pentru diseminarea si implementarea alternativelor pedagogice in invatamantul preuniversitar, universitar si in domeniul educatiei adultilor pentru a contribui la dezvoltarea armonioasa din punct de vedere fizic, intelectual, moral, emotional, spiritual si profesional a copiilor, tinerilor si adultilor.

Dr. Marcel Capraru este cel care a introdus educatia Montessori in Romania, infiintand prima clasa Montessori in 1996 si organizand primul curs de formare educatori Montessori in parteneriat cu AMI (Asociatia Internationala Montessori). A urmat cursurile Montessori la Ohio Montessori Training Institute, a tradus in limba romana Mintea absorbantă si Secretul copilariei, două dintre cartile fundamentale ale Mariei Montessori si este membru fondator al Montessori-Europe (Aachen, 2000).

Militeaza activ pentru transformarea radicala a sistemelor de invatamant.

Crezul sau pedagogic si social? – „E mult mai usor sa ajuti copiii sa creasca adulti puternici decat sa repari adulti stricati. Eliberati potentialul copilului si veti transforma lumea!”

Luminita Alexandru este profesor de pedagogie, invatator si edutainer. Ii indruma pe copiii mici catre un stil de viata sanatos, printr-un curriculum propriu de invatare experientiala, cu eficienta demonstrata. Gradinar organic, food artist, creator de retete sanatoase si fondator al proiectului Copilul Verde, Luminita face educatie prin distractie, imprietenind copiii cu legumele, fructele, sportul si natura, prin intermediul cartilor, CD-urilor si atelierelor sale. Autor multipremiat international, Luminita Alexandru semneaza proiecte de succes precum cartile “Pofta de povesti” si “Fintifliusca merge la scoala”, colectia de CD-uri “In drum spre gradinita si scoala” (prima serie de edutaining din Romania) si multe altele. Speaker la Congresul European Neefood si un sustinator foarte activ al educatiei timpurii pentru sanatate, Luminita Alexandru ofera parintilor si educatorilor numeroase resurse informative si inspirationale, prin intermediul site-ului www.copilulverde.ro.

Aida Cretu a absolvit liceul pedagogic si Facultatea de Litere din Craiova. A finalizat cursul de educatori Montessori AMI (Asociatia Internationala Montessori), facand parte din generatia care a absolvit primul curs Montessori tinut vreodata in Romania (1997-1999), curs sustinut intr-un parteneriat intre Montessori Teacher Education Collaborative (din Cleveland, SUA) si Asociatia Alternative Pedagogice (APA, fondata de profesorul Marcel Capraru).

Profeseaza meseria de educator de 22 de ani, dintre care 17 ani experienta in alternativa Montessori.

Aida este o persoana dinamica, blanda si creativa, care ii atrage ca un magnet pe copiii cu care intra in contact. Marturia si crezul Aidei: „Imi place sa lucrez cu copiii si sa facem schimb de energii pozitive. Sunt o persoana vesela, optimista, perseverenta si pasionata de muzica. Iubesc copiii si cred cu tarie ca sunt facuta pentru aceasta meserie nobila.”

Catalin Popa a terminat in 2010 Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” din București, sectia Actorie Papusi si Marionete. In prezent profesează ca actor, trainer și entertainer. A susținut peste 500 de spectacole în fața copiilor, în cei peste 7 ani de organizare de evenimente pentru copii.

A colaborat cu Teatru de Comedie din București în două spectacole, iar din anul 2008 colaborează cu firma de evenimente pentru copii Blu Party. Timp de 2 ani a fost moderatorul unei grupe de practică pentru vorbit în public numită Speakers Club Premier.

A împărțit scena cu personalități precum: Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Valentin Teodosiu, Mihaela Teleoacă, Virginia Mirea și mulți alții. Catalin va fi unul dintre actorii care vor sustine ateliere si activitati interactive, distractive si foarte foarte interesante pentru copii dar si pentru parinti in taberele P.A.C.E. – Parinti in Armonie, Copii Entuziasti.

Mottoul sau: „Sunt două feluri de a-ți trăi viața. Unul: de a crede că nu există miracole. Altul: de a crede ca totul e un miracol.” — Albert Einstein

Vasile Revnic este pasionat de mic de actorie si scena, fiind absolvent al Liceului de Arta Dramatica din Cluj-Napoca iar mai apoi, absolvent U.N.A.T.C., clasa profesorului Florin Zamfirescu. Vasile simte ca poate aduce zambete si bucurie copiilor, transformandu-se in personajele de poveste adorate de cei mici. Emotia transmisa de uimirea si entuziasmul copiilor atunci cand vad fizic personajul de poveste din mintea lor si posibilitatea de a relatioana cu el, aduce multumire si bucurie in inima actorului.

A organizat spectacole si evenimente pentru copii in mai multe orase din tara cu ajutorul Companiei de teatru ,, Plus 3” care-i apartine dar si spectacole la petrecerile pentru copii. Cateva dintre spectacolele in care a jucat sunt: Peter Pan, Micul Print, „Ho! Ho! Ho! Vine mos Craciun” dar si spectacole pentru adulti, colaborand cu Teatrul Rosu si Teatrul Elisabeta . A interactionat si a entuziasmat peste 10.000 de copii in cele peste 300 de evenimente si spectacole.

HRANA

Meniul zilnic va consta in cele 3 mese principale: mic-dejun, pranz, cina, precum si in 2 gustari. Fiecare familie va avea posibilitatea de a opta dinainte pentru una dintre variantele prestabilite de meniu (vegan/vegetarian/non-vegetarian).

Mancarea oferita pe durata vacantei va fi pregatita dupa principii alimentare simple si sanatoase. Ce inseamna aceasta:

…ca vom avea:

 • mese proaspete, preparate de personalul pensiunii;
 • produse calitative, integrale, pe cat posibil din surse locale ori bio/ecologice;
 • multe fructe si legume proaspete;
 • oua, lactate, carnea de pasare, pestele pe cat posibil din surse locale
 • feluri de mancare realizate prin combinatii de alimente corecte si usor digerabile;
 • diversitate meniu la fiecare dintre cele 3 mese principale si 2 gustari
 • exemple de preparate mic-dejun: pasta de masline, humus, salata de vinete, orez integral cu lapte vegetal (stafide, scortisoara, nuci), budinca de mei, oua, platou branzeturi locale, fructe proaspete
 • exemple de preparate pranz: bors taranesc de legume (cu/fara carne de pasare), supa crema de linte cu crutoane, chiftelute la cuptor cu legume si quinoa/carne pasare, mamaliga cu ciuperci/pastrav, multe legume crude
 • exemple de preparate cina: cartofi la cuptor cu buchetele de broccoli, paste integrale cu sos de rosii si usturoi, ardei/dovlecei umpluti, pui/curcan la cuptor cu mix legume
 • gustarile vor consta in fructe, briose vegane, diverse preparate surpriza realizate impreuna cu copiii la atelierele Copilul Verde

…ca NU vom avea:

 • alimente rafinate (albe) de tipul faina alba, orez alb, zahar alb (triplurafinat).
 • vegeta, potentiatori de gust sau diferite E-uri;
 • prajeli, alimente semipreparate sau de tip fast-food ori procesate industrial;
 • cuptor cu microunde

LOCATIE

Pensiunea gazda din acest an este Casa Bella (www.casabellaruncu.ro), situata in comuna Runcu din judetul Gorj, la 13 km de Targu-Jiu, 292 km de Brasov, 303 km de Bucuresti. Comuna Runcu este la doar 3 km de intrarea in rezervatia naturala Cheile Sohodolului.